Vandreture i Skotland
 

Træning

Det kan være en god ide at gå 5-10 km ca. 2 gange om ugen, for at vænne kroppen til at vandre.

Skal du med på en af de længere ture på mere end 100 km er det meget vigtigt at træne, da du ellers vil blive ret så træt og overordentlig øm i kroppen, når dagen er slut - samt dagen efter.

Det er almindeligt med en mindre "krise" efter nogle dage uanset hvilken tur man vælger. Og kan godt at vide, at man er helt normal, selvom man lige "den dag" synes det er lidt hårdt.

At vandre med en vandrestok giver en dejlig rolig rytme og du har stadig en hånd fri til at tage billeder eller noget at drikke. Når man går opad, er den det ekstra ben, som giver et ekstra afsæt og når man går nedad aflaster den knæene - og det er virkeligt en hjælp.

Hvis du vælger vandrestave, får du en anden form for rytme, som er mere dynamisk og kan være ganske dejlig på på de lange flade strækninger. Også disse er gode både ved op og nedstigninger.

Nogle har stave/stok med sig til Skotland - og har du ikke, er der mange som laver sig en stok på turen.

Læg mærke til, hvordan dine fødder har det, når du træner – nogle gange må man spænde sine støvler om nogle gange indtil det føles helt rigtigt – her må du ikke gå på kompromis. Den der med at det går nok over, når jeg har gået lidt. – dur ikke! Husk dine fødder skal bære dig rigtigt mange kilometer og har brug for al den omsorg de kan få.

Når du træner er det vigtigt, at du bruger din muskulatur rigtigt – dvs. at huske at bruge ballerne – her sidder de største muskler i hele kroppen og de kan virkelig ”tage fra” og hjælpe dine ben/knæ/fødder.

Et godt supplement kan være spinning, da det er godt for dine lårmuskler – løbetræning er også godt.

Det kan være du tænker, at ”jeg når ikke at træne” – og er du vant til at røre dig meget kan det sagtens gå. Du skal bare være indstillet på, at få lidt ømme ben.

Celtic Spirit - v/ Lottie Murray | CVR: 26471362  | Tlf.: +45 23749050 | kontakt@vandreture.info