Vandreture i Skotland
 

Aviemore, Findhorn & Loch Ness

6 dages tur fra onsdag den 12. juli til mandag den 17. juli 2017
 
(Velegnet for begyndere/erfarne hvor du ønsker kortere vandredage - 30-60km)
 
Pris: 8.995kr eksl. fly
 
Denne tur kan kombineres med Vandring i Højlandet og ude på Isle of Skye til en merpris på 7500kr fra den 12.-22. juli ialt 11 dage.
 

Er du til kortere vandredage og med base samme sted, så får du alt dette på denne tur til Aviemore.

Der vil dagligt være flere muligheder og turen vil blive skræddersyet til dig udfra hvad du har lyst til. Der vil naturligvis være både lette og mere strabaserende vandreture og du kan vælge lige præcis hvad du har lyst til.

Endvidere vil vi bruge en dag oppe i Findhorn og opleve denne landsby og udsigter ud over den nordlige kyst af Skotland. Alternativt er der endnu en skøn vandredag i vente i Aviemore.

Når man siger Skotland, så siger man også Nessie. Derfor skal vi op og opleve Loch Ness med mulighed for en sejltur før vi kører op til Inverness og oplever denne skønne by inden vi igen vender tilbage til Aviemore.
____________________________________________________________________
 
 
Dag 1
 
Denne dag er ikke kun en rejsedag.
Ved ankomsten til Edinburgh bliver vi hentet i Celtic Spirits bus.
 
Afhængig af hvornår vi lander vil vi på vejen til Aviemore er der mulighed for at vi enten gør holdt ved et af de kendte distillerier, fx Pitlochry Edradour Distillery, hvor vi får en rundvisning og smager på varerne. – eller kører forbi det naturskønne Dunkeld, hvor vi går en tur i den smukke skov.
 
Herefter fortsætter vi nordvest på til Aviemore, hvor vi indkvarteres på Cairngorm Guesthouse (B&B) hos Pete and Gail.
 
Dag 2
 
I dag skal vi så udforske en af de fantastisk vandreruter i området. Der er mulighed for bjergvandring (ca 5 timer) eller rundt om nogle mindre lochs alt afhængig af vejret. Der bliver taget højde for de ønsker, som deltagerne har og da vi har vores egen bus, er vi meget fleksible.
 
Om aftenen vil vi en af dagene finde et sted hvor der er skotsk ceilidh – enten som tilskuere eller være med og lære de enkle men skønne danse.
 
Dag 3
 
Dagens mål er at tage til Findhorn og besøge dette skønne sted samt vandre ude ved kysten – enten som gruppe eller individuelt. Derefter vil der være kørsel ind til Inverness, hvor der er mulighed for at udforske byen og spise middag inden vi returnerer til Aviemore.
 
Dag 4
 
Denne dag vil vi besøge Loch Ness og tage en sejltur – ønsker man at blive i Aviemore, finder vi en god vandretur i området. – kort eller lang, hvilket er dit valg. - eks Burma road, som er en fantastisk seværdig tur og som altid bliver der taget individuelle hensyn til hårdhed og længde på turene.
 
Har man mere lyst til en anden slags dag, kan man benytte nogle af de mange friluftstilbud, som nationalparken byder på, hvad enten man vil gå, sejle, klatre, cykle – eller gå på jagt i byens utallige friluftsbutikker og gøre et godt køb.
 
Dag 5
 
Der er mulighed for at gå op til Boat of Garden, ca. 10 km nordøst for Aviemore. Vi går derop og tager damptoget tilbage, hvis vi ikke har lyst til at gå tilbage.
 
Der er en fin rundtur, så man ikke behøver gå samme vej både ud og hjem. I Boat of Garten er der mulighed for at besøge et falkecenter, leje fiskeudstyr og slappe af ved River Spey.
 
Fra stationen er der med damplokomotivet flere afgange retur til Aviemore, hvis benene er blevet trætte.
 
Også denne dag, er der flere valg i forhold til vandreruter - kort eller lang alt efter hvad man har lyst til.
 
Dag 6
 
Efter morgenmaden siger vi farvel til Aviemore.
 
På vej tilbage mod Edinburgh besøger vi Stirling Castle, som ligger smukt og monumentalt i landskabet. Et slot, der absolut er værd at besøge.
 
Efter besøget her besøger vi det nærliggende ’National Wallace Monument’ rejst til ære for den skotske frihedshelt Sir William Wallace. For de friske er der en fin 3 km vandretur, og for alle der vil op i selve monumentet er det 246 trin op i tårnet.
 
Hvis tiden er til det, vil vi med bussen foretage en sightseeing rundtur i Edinburgh inden vi igen rejser hjem til Danmark.
 
NB. Der tages forbehold for ændringer i programmet - Det vil sige, at der kan blive byttet rundt på dagene alt efter hvor klart vejret er.
 
Vandreture i Skotland | CVR: 26471362  | Tlf.: +45 23749050 | vandretureiskotland@gmail.com