Vandreture i Skotland
 

Vandring i højlandet & på Isle of Skye

6-dages tur fra mandag den 17. juli - lørdag den 22. juli 2017

Velegnet for begyndere/erfarne, som ønsker kortere vandredage - Ialt 30-60km

Pris: 8.995kr

Denne tur kan kombineres med Aviemore, Findhorn & Loch Ness til en merpris på 7500kr fra den 12.-22. juli ialt 11 dage.

BOOK HER

Denne 6 dages tur med Celtic Spirit tager os rundt i højlandet på vestkysten og til Isle of Skye. Undervejs oplever vi naturen til fods, besøger slotte og borge, whiskydistillerier og oplever den skotske gæstfrihed. Turen slutter af med en overnatning i den skotske hovedstad, Edinburgh.

Dag 1
I Edinburgh airport bliver vi mødt af Celtic Spirits bus.

Dagens mål er Fort William, byen ved den sydvestlige ende af den Caledoniske kanal, der gennemskærer højlandet på tværs.

På vejen til Fort William vil der kun være korte stop, da turen i sig selv er på ca. 4 timer. Lykkes det at få et formiddagsfly vil det være muligt at foretage et længere stop.

Dag 2
Denne dag kombinerer vi historiens magi, vandring og eventyr.

Efter et solidt morgenmåltid kører vi først til Neptuns Trappe, som er et imponerende slusesystem ved udmundingen af den Caledoniske Kanal.

Herefter kører vi til Glen Coe, hvor skotterne slagtede hinanden. Vi snører vandreskoene og vandrer op ad ’Devil’s Staircase’. På toppen nyder vi den imponerende frihed inden vi igen skal  tilbage til Fort William ad det, der er sidste del af langdistanceruten West Highland Way.

Dag 3

Målet i dag er toppen af Ben Nevis! Bestig Storbritanniens højeste bjerg, som ligger lige uden for Fort William og se, om du kan slå rekorden! Vi går sammen to og to, da vejret kan være udfordrende. Men anstrengelserne er hele turen værd.

En tur op ad bjerget kan tage alt fra 5 til 8 timer ad stier som bugter sig op ad bjerget. Og det er det hele værd - for det er så FLOT - STORTSLÅET - intet mindre.

Alternativ: Ellers er der mulighed for at køre med Harry Potter toget, tage på Ben Nevis Distillery, slappe af eller shoppe i Fort William.

Dag 4

Vi forlader Fort William og kører vestpå til den lille færgeby Mallaig, hvorfra vi tager færgen over til Isle of Skye. Undervejs  stopper vi for at se den imponerende viadukt, Glenfinnan Bridge. Hvis vi er heldige møder vi også Harry Potter-toget på sin daglige færd gennem landskabet.

Isle of Skye tilhører de ydre Hebrider og er kendt for sine fuglereservater, naturen og Tallisker Distillery, som vi besøger og får en rundvisning.

Vi får lejlighed til at vandre 1-2 timer i kystområdet omkring Tallisker.

Herefter besøg på Dunvegan Castle.

Herefter fortsætter vi til den lille hyggelige by Portree, og hvis tiden og vejret indbyder til det, er der mulighed for en sejltur ud for kysten, hvor der er gode chancer for at se havørne, evt. søpapegøjer, samt sæler.

Overnatning i Portree eller en af de nærliggende byer.

Dag 5

Denne dag bruges på en vandring op til Old man of Storr – Bautasten, der får en til at tænke på Asterix og i særdeleshed Obelix og hans bautasten.

Derfra kører vi op til Kilt Rock inden vi tager afsked med Isle of Skye.

På vej mod Fort Augustus, hvor vi skal overnatte aflægger vi et besøg Eilean Donan slottet, som ligger på en lille tange, hvor tre vandløb krydser hinanden. Dette slot og dets omgivelser har lagt scene til en af de mange film med Sean Connery.

Dag 6

Tidlig afrejse – bussen kører os direkte til lufthavnen.

OBS. DER TAGES FORBEHOLD FOR ÆNDRINGER I PROGRAMMET.

Celtic Spirit er:

  •       Betagende naturoplevelser
  •       Ægte skotsk gæstfrihed
  •       Autentiske whiskydistillerier
  •       Komplet skotsk morgenmåltid
  •       Unikke vandreture
  •       Egen bus,skotsk chauffør og dansk rejseleder
Vandreture i Skotland | CVR: 26471362  | Tlf.: +45 23749050 | vandretureiskotland@gmail.com